Inloggen | Registreren
Over Beaujolais wijnen

De Gamay-varieteit, die sinds het begin van de 17e eeuw in de Beaujolais-wijngaard wordt aangeplant, en het gebied de Beaujolais delen een gemeenschappelijke geschiedenis.

Het gebied de Beaujolais wordt gerekend tot de Bourgogne en ligt ten noorden van Lyon. De naam Beaujolais verwijst naar de oude hoofdstad Beaujeu.

De Beaujolais heeft bewezen de perfecte setting te zijn voor de Gamaydruif om al zijn finesse en diverse expressie te ontwikkelen. Visueel zijn de dunne, delicate paarszwarte druiven cilindrisch en compact, omgeven door platte en redelijk gelijkmatige bladeren.

Hoewel granietbodems de voorkeur lijken te hebben, kan de Gamay zich goed aanpassen. Historisch gezien voor de phylloxera-epidimie (2e helft 19e eeuw) was de Gamay wijdverbreid in Frankrijk en werd geschat op meer dan 160.000 hectare. Tegenwoordig bevindt de helft van de 30.000 hectare Gamay die wereldwijd is aangeplant, zich in de Beaujolais regio. De Beaujolais regio bestaat op haar beurt weer uit 98% Gamay (en 2% Chardonnay).

De Gamay, die oorspronkelijk Gamay noir a jus Blanc heet, is een natuurlijke kruising tussen Pinot Noir en Gouais Blanc. De Gamy maakt het mogelijk om wijnen te produceren met een veelzijdige fruitigheid. Van “vrolijke fruitigheid” voor de Beaujolaiswijnen tot “complexe fruitigheid” voor de tien cru’s.

Van Noord naar Zuid in de Beaujolais is Gamay de rode draad door de 12 appellations. Het drukt zich uit in nuances op meerdere terreinen om wijnliefhebbers over de hele wereld te verleiden en te fascineren.

Beaujolaiswijnen.nl is De specialist in Nederland op het gebied van Beaujolais wijnen. Wij selecteren en importeren alleen de beste en unieke wijnen uit de Beaujolais van slechts enkele producenten welke wij exclusief mogen vertegenwoordigen. Vanzelfsprekend hebben wij de rode wijn en de rosé van de Gamay druif, de witte Chardonay maar daarnaast ook een Pinot Gris en een Viognier uit de Beaujolais. Proef onze wijnen en laat u verrassen.

GREAT MAKERS ARE REWRITING THE REPUTATION!

Over Beaujolaiswijnen.nl

Beaujolaiswijnen.nl is een jong importbedrijf van enkel en alleen Beaujolais wijnen. Wij zijn van mening dat op het gebied van wijn de Beaujolais zoveel te bieden heeft dat we voor wijn niet verder hoeven te zoeken. Wij werken alleen met wijnboeren die wij exclusief mogen vertegenwoordigen in ons land.

Omdat wij direct van de wijnboer inkopen, kunnen wij onze wijnen zeer scherp geprijsd aanbieden.

Laat u ook verrassen met wat de Beaujolais u te bieden heeft! 

Volg ons
op Instagram!
Filteren
Categorieen
Selecteer opties
Categorieen
Cru
Selecteer opties
Cru
Jaartal
Selecteer opties
Jaartal
Past goed bij
Selecteer opties
Past goed bij