Inloggen | Registreren
Over Vignoble Arnaud Aucoeur

Het domein van Vignoble Arnaud Aucoeur is gevestigd in het kleine plaatsje Villie-Morgon, gelegen in de Beaujolais. Arnaud leert van zijn grootvader Jean-Pierre op 18-jarige leeftijd in de wijngaarden van de familie te werken. De wijngaarden zijn al sinds 1825 in de familie. Arnaud voltooit de opleiding in oenologie om zijn kennis en ervaring te verbeteren.

Na een aantal jaar van specialisatie koopt Arnaud alle wijnstokken van zijn tante en verwerft zo het oudste familiedomein van Morgon. Net als zijn grootvader verkiest Arnaud kwaliteit boven kwantiteit. Dat deze kwaliteit ook gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat hij in de Guide Hachette 2023 twee wijnen (de Saint-Amour 2021 en de Moulin-à-Vent 2021) bekroond ziet worden met de maximale 3 sterren en voor beide wijnen, de Saint-Amour en de Moulin-à-Vent, een aanbeveling. Elk jaar plant Arnaud ranken van zijn wijnstokken voor het in stand houden van het erfgoed wat al tien generaties in de familie is.

De gehele productie gebeurt handmatig, met respect voor de traditie van de eerste generaties Aucoeur. Arnaud is ervan overtuigd dat iedere geplante wijnstok een nauwgezet werk vereist dat alleen mensen met veel aandacht voor de wijnstok kunnen realiseren.

Snoeien, opbinden en oogsten zijn allemaal taken die handmatig worden uitgevoerd.

Voor meer informatie bezoekt u de website van Arnaud Aucoeur: vignobleaucoeur.com

 

 

 Wijnbouwer van het jaar

Arnaud Aucoeur is een uitstekende illustratie van de nieuwe generatie onafhankelijke wijnbouwers die zich ten dienste stellen van hun terroirs. De opkomst van de Beaujolais is duidelijk. Arnaud Aucoeur, specialist in de Crus van zijn streek, biedt een uitgebreid en onmiskenbaar kwalitatief assortiment. Alle cru’s van de Beaujolais-regio zijn aanwezig in zijn kelder met een constante zoektocht naar uitmuntendheid. Zonen en kleinzonen van wijnbouwers, de overdracht van knowhow wordt sinds 1825 voortgezet binnen de familie Aucoeur. Alle wijnbouwwerkzaamheden worden op het landgoed zelf uitgevoerd: van het planten van de wijnstokken tot de wintersnoei, de handmatige oogst, de vinificatie en het verpakken van de flessen. Arnaud Aucoeur en zijn vrouw Mélanie zijn echte wijnbouwers. Zij zorgen en voeren alle stappen uit om het uiteindelijke doel te bereiken: het proeven van een goed glas Beaujolais.

Filteren
Categorieen
Selecteer opties
Categorieen
Cru
Selecteer opties
Cru
Jaartal
Selecteer opties
Jaartal
Past goed bij
Selecteer opties
Past goed bij