Inloggen | Registreren
Over Domaine des Chers

Beaujolaiswijnen.nl mag exclusief de wijnen van Domaine des Chers in Nederland verkopen, Domaine des Chers produceert Julienas, Saint Amour, Moulin a Vent en Chenas. Stuk voor stuk zijn de Julienas, Saint Amour, Moulin a Vent en de Chenas topwijnen. Dat bewijzen ook wel de diverse internationale waarderingen. Zoals JamesSuckling met waarderingen van 90 en 91 punten of van Wine Enthusiat met waarderingen tussen de 90 en 93 punten. Ook bij Robert Parker scoren de wijnen van Domaine des Chers erg hoog zoals 92 punten voor de Julienas, 89 punten voor de Moulin a Vent en 90 punten voor de Saint Amour.

Het gebouw van Domaine des Chers gelegen in Julienas dateert uit de 18e eeuw. In 1956 kocht de wijnhandelaar Henri Brriday het landgoed gelegen in Julienas. Door de rijkdom van het terroir “Les Chers” bevordert dit de productie van geweldige topwijnen uit Julienas, Sain Amour, Moulin a Vent en Chenas uit Noord Beaujolais.

In 1986 besloot Jacques Briday het werk van zijn vader voort te zetten en nadat Arnaud in 2006 samen met zijn vader ging werken, erfde hij in 2009 het gehele wijndomein. In 2007 kocht Arnaud 1,2 hecatre in Saint Amour. Het domein heeft nu een omvang van 5 hectare.

In 2006 lanceerden Jacques en Arnaud Briday “Le secret mon Pere”. Een cuvee van 90 jaar oude wijnstokken uit Julienas met een gelimiteerde oplage van 2.800 flessen per jaar. Zeer atypisch vanwege zijn kracht en zijn zwarte vruchten, deze Julienas is op een bepaalde manier gevinifieerd en laat het potentieel zien van de Beaujolais, van de Gamay druif en in het bijzonder van Julienas. Naast deze Julienas, produceert Arnaud ook een bijzondere Moulin-a-Vent onder de naam “Voyage dans le Temps” (reis door de tijd). En tenslotte ook “Arbre de Vie”  een Saint-Amour met complexe nuances van bosvruchten.

Kortom voor Beaujolaiswijnen.nl wederom een uniek wijnhuis waar wij mee mogen samenwerken uit de Beaujolais voor de wijnen uit Noord Beaujolais (Saint Amour, Moulin a Vent, Julienas en Chenas) en voor de wijnliefhebber in Nederland een uitgelezen kans om kennis te maken met deze mooie wijnen uit de Beaujolais.

Filteren
Categorieen
Selecteer opties
Categorieen
Cru
Selecteer opties
Cru
Jaartal
Selecteer opties
Jaartal
Past goed bij
Selecteer opties
Past goed bij